Logo-transparant-hiress-donker-loader-image

Camiel Zwart

06-11-1980 – 08-05-2021

Onze allerliefste vriend, collega, regisseur, producent, zoon, broer, liefste lief van Kim, trotse vader van Nao, is er plotseling niet meer. Het verdriet is onmetelijk, het doet zo pijn, maar we voelen ook oneindig veel dankbaarheid dat je er altijd was voor ons.

We zijn blij dat Kim en je vader Simon erbij waren op die laatste fietstocht. Al 60 km in de benen, bijna thuis, gaf je Kim nog een krentenbol uit je achterzak, nog één laatste heuvel. Je fietste vooruit waarschijnlijk om de andere mannen ‘gek te maken’ zoals je dat zei. Boven aangekomen lag je daar ineens in het veld, je hart was gestopt en wilde na reanimatie niet meer op gang komen. Je bent in het harnas gestorven, daar lag je met je sterke armen en benen en je mooie kop.

We houden van je. Voor altijd.

Ter herinnering aan Camiel willen we heel graag een mooi boek voor Nao, Kim en de familie maken en daar hebben we jullie hulp voor nodig.

We zijn op zoek naar foto’s en anekdotes, mooie, grappige of juist emotionele herinneringen die Camiel typeren. Mocht je ander beeldmateriaal hebben; filmpjes, tekeningen, rugnummers of iets anders dan ontvangen we dat natuurlijk ook heel graag.

Jullie kunnen de anekdotes en foto’s of ander materiaal mailen naar:  foto@streydt.nl Als bestanden te groot zijn om te mailen dan kan je ze sturen via  wetransfer. Voor hulp of vragen kunt u ook altijd mailen of bellen met Jesse via 06-10176013. Als er meer bekend is over de uitvaart, zullen we dit bericht aanpassen.

Update 22-05-2021

Lieve mensen,

We willen iedereen bedanken die ervoor heeft gezorgd dat het afscheid van Camiel afgelopen 21 mei zo mooi is geworden. Mouna, Seabert, de mensen van de wielerverenigingen, de mensen van Eye, Maikel en Rob, alle lieve creatieve meedenkers, Dennis, Merel, Maren, buren, iedereen met mooie woorden voor Camiel, Doede, Sophie, Thomas en de dansers van 155, de klasgenootjes van Nao, familie, vrienden, de rolschaatsers, de meefietsers en iedereen die (in gedachten) bij ons was.

Foto’s en video’s van de dag kunnen (via wetransfer) gestuurd worden naar foto@streydt.nl dan kunnen we ze verwerken in een boek/film voor Nao en de familie.

Op de Filmacademie (Markenplein 1, Amsterdam) ligt de komende tijd nog een condoleanceboek bij de hoofdingang voor iedereen die daar graag wat in wil schrijven 

Kim & Sanne

ps. Er zijn zoveel prachtige boeketten gestuurd naar Kim en Nao dat alle vazen uit de buurt inmiddels in gebruik zijn. Mocht je nog iets willen sturen, dan liever pas over een tijdje, als er weer plek is in een vaas.

Kim en Nao
Azaleastraat 72
1032 BX Amsterdam

Foto: Dolly van der Laan

64 Reacties

on Camiel.
 1. Taco Ruighaver
  -

  Ik leerde Camiel kennen in 2009. Ik selecteerde zijn documentaire Together Alone voor het Movies that Matter Festival in Den Haag. Hij bleek de zoon van Simon en Marijke die ik nog kende uit mijn geboortedorp Nieuw-Vennep. Camiel leerde ik kennen als een bescheiden, zachtaardige en buitengewoon hartelijke man. Dat zo’n sterke lieve schat zo maar door z’n hoeven kan zakken is onbegrijpelijk en niet te vatten. Ik denk aan Kim, Noa, Marijke , Simon en alle anderen die van hem hielden.

 2. Daan Nieuwenhuijs
  -

  Lieve Nao en Kim, Sanne en alle familie van Camiel,

  Camiel en ik kende elkaar van de filmacademie en hadden vanaf het begin meteen een goede klik. Onze gezamenlijke passie voor fietsen en film schepte meteen een band. Tijdens de filmacademie gingen wel eens samen fietsen met klasgenoten. Huilend zaten we in z’n wiel. Of hij kwam ons lachend voorbij.

  In het vierde jaar draaide we samen zijn eindexamen documentaire ‘Amen’. Ik weet nog goed dat we voor de camera een enorme crane hadden opgebouwd bij een kerk, waar we eigenlijk niet heel erg welkom waren om te filmen.

  Daarna kort na de academie werkten we samen aan ‘Op eigen benen’, een korte documentaire. En veel later heb ik nog een paar dagen gedraaid voor ‘De witte vlucht’. Ik heb Camiel zich enorm zien ontwikkelen als regisseur en hij heeft prachtige films gemaakt. Maar bovenal vond ik het altijd erg fijn om met Camiel samen te werken. Altijd een ontspannen sfeer tijden het draaien en hij wist vaak precies wat hij wilde, wat hij nog nodig had of hij durfde verder te zoeken. Ik voelde me altijd volledig bij Camiel op m’n gemak en voelde zijn vertrouwen.

  Leven komt en leven gaat helaas. Een paar dagen nadat Camiel is overleden, werd onze zoon Bo geboren. Ik weet zeker dat Camiel en Bo elkaar onderweg een high five hebben gegeven. Ik hoop dat Bo net zo’n klasbak wordt als Camiel en net zo’n goede fietser en filmmaker. En bovenal zo’n lief en zo’n goed mens. Ik ben nog steeds erg verdrietig van het verlies Camiel en denk aan jullie.

  Liefs Daan

 3. Shariff Nasr
  -

  Wat een gemis om een positieve kracht als jij niet meer hier op aarde te hebben.
  Je hebt veel harten veroverd en daar zal je altijd blijven.
  Fiets ze eruit daarboven. We gaan je missen!

 4. Oda Barten
  -

  We waren nog maar net aan ons project begonnen maar zo goed op weg. Na de eerste ontmoeting hadden we onmiddelijk zoveel vertouwen in jullie, Camiel en Sanne. In de korte tijd hebben we mogen ervaren wat een sterk team jullie zijn en wat een bijzondere mensen, allebei.
  Veel sterkte voor een ieder die Camiel nu zo moet missen.

 5. Carla van der Meijs
  -

  De weersverwachting op de dag van ‘het afscheid’ was veelzeggend: onstuimig.
  Onrust: gewapend met regenjas en -broek én met de prachtige herinneringen en beelden van Camiel in mijn hoofd sloot ik aan bij de stoet. De harde wind in m’n rug gaf me vleugels, de regen bleef weg, mijn tranen kregen pauze.
  Camiel: jij was een mooi levend mens. Met jou werken zorgde ervoor dat mijn onrust omgezet werd in creatieve concentratie, durf en lol. Veilig in vrijheid denkend. Zo fijn!
  Al fietsend in de stoet waren er flarden van gesprekken, een haag van fluitenkruid, zwijgen, helpen, dansende mensen en gedachten, samen. Dat was goed en warm. De harde werkelijkheid moet nog in mij zakken.
  Ik ben ontzettend blij dat werken met Camiel zo’n indruk op mij gemaakt heeft. Intens, integer, prachtig inhoudelijk, uniek. Ik koester wat jij nalaat.
  Dank aan iedereen voor het goede ‘afscheid’.
  Heel veel liefs, sterkte en kracht aan ieder, Carla

 6. Sharon Wesseling
  -

  In december 2020 ontving ik een lange mail met een tof verhaal, mijn nieuwsgierigheid werd gelijk aangewakkerd. Woorden die er onder andere in voorkwamen waren: dansfilm, fascinatie, gebarentaal, teken en het zinnetje “dat kan geen toeval zijn”. De mail was van ene Camiel, hij had voor mij een bekend gezicht maar ik kon het nog niet plaatsen. Tijdens de eerste online kennismaking wist ik het weer, ik heb ooit een (dans) film workshop gehad van hem tijdens mijn studie aan de dansacademie in Tilburg. Nu kreeg ik een mail over dat hij een dansfilm wilde maken over gebarentaal en doven, een onderwerp waar ik mij hard voor maak in dans. Dan kon inderdaad geen toeval zijn.

  Dit was het begin van een, voor mij, erg waardevolle samenwerking. Ik heb zo ontzettend veel geleerd van Camiel, in een korte tijd. We zaten midden in de voorbereidingen van de dansfilm en het begon serieuzere vormen aan te nemen. Ik had pas nog een zoom meeting gehad met Camiel, een (dove) danser en zijn tolk. Een van de vele meetings die we het afgelopen half jaar hebben gehad. Er werd gesproken over dat we misschien toch eens een keer persoonlijk moesten gaan meeten, nu het project zo’n goede kant op ging.

  Op een gegeven moment kreeg ik een hele droevige en onverwachte mail van Sanne, deze mail heb ik wel zeker 20 keer gelezen, opnieuw en opnieuw. Nog steeds kan ik het niet bevatten, zo jong, zo gedreven, zo positief, zo sterk.
  Zo ongelofelijk veel sterkte en kracht gewenst aan de familie, vrienden en omgeving. Gisteren ben ik langs de route gaan staan en gezien ik niet uit die omgeving kom heb ik best nog even lopen zoeken, ik zag een groepje mensen zich verzamelen en wat dansers die ik herkende dus liep ik er heen. Toen kwam de stoet aan met de bakfiets voorop, het deed echt iets met me dat er zoveel mensen waren en er ook nog eens een kort dansoptreden verscheen. Dit was de eerste keer dat ik zo’n vorm van een uitvaart heb meegemaakt en ik vond het erg bijzonder maar ook ergens heel luchtig, er hing een mooie vredige sfeer.

  Ook al heb ik Camiel niet persoonlijk ontmoet en leren kennen, aan de opkomst van gisteren was duidelijk te zien wat voor persoon hij was en hoe geliefd.

  Veel sterkte, kracht en licht gewenst aan allen die hem liefhebben.

 7. Catherine van Campen
  -

  Lieve ouders van Camiel, Kim, Nao, Sanne, zusjes van Camiel en dierbaren

  Vandaag was ik bij het afscheid van Camiel, de producent met wie ik zo ontzettend graag als regisseur nog veel meer films had willen maken, waarover we onlangs nog met elkaar belden. We hadden een aantal plannen en er net eentje ‘ingediend’, zoals dat bij ons heet, ingediend bij de fondsen in de hoop op financiering.

  Wat een mooie, bijzondere maar ook intens verdrietige dag was dit, een collega naast mij in Eye zei stilletjes huilend ‘… er zijn er ook maar zo weinig zoals Camiel’. En precies dat gevoel en die gedachten had ik ook, steeds bij het zien van al die mooie beelden en foto’s van Camiel. Waarom juist hij? Een en al goedheid. Waarom zo verschrikkelijk vroeg?

  Er waren talloze onvergetelijke woorden, beelden en momenten; van Camiels ouders naast hun bijzondere ‘Miel’. De lieve speech van Camiel’s boezemvriend, van Sanne, van zovelen. Maar één moment raakte mij in het bijzonder. Na afloop in de wervelende wind, buiten bij Eye, een wind die sterker en sterker leek te worden, alsof Camiel zich even roerde, stapte daar Kim met fiere en vastberaden blik op een grote bakfiets. Met haar lief Camiel voor haar op de bakfiets, in een prachtige zelfgemaakt kist, met schitterende wieler-sturen als draaghendels. Geen bakfiets met aandrijving, en haar schoonvader geeft haar nog een klein zetje om op gang te komen.

  En daar ging Kim met Camiel, voorop in een lange stoet fietsers; hoe krachtig en moedig en dapper en mooi, de wind milder stemmend, langs hoog wuivende bermplanten en ook de zon brak eindelijk weer door toen de lange stoet langs het water fietste. ’t Gonsde van de liefde voor Camiel in die stoet. Andere bekenden van Camiel staan langs de route, in de berm, gezinnen met kinderen, de ouders met rode ogen van huilen, want Kim was daar net met Camiel gepasseerd. Ik fietste een beetje achteraan en in de verte zag ik Kim, nog steeds fier trappend voorop, en ze naderde een klein hellinkje waar ze die grote bakfiets met Camiel overheen moest zien te krijgen. Maar opeens sprongen daar onderaan dat hellinkje twee vrienden uit de berm, ze rende even mee met de bakfiets, ieder aan één zijde van Kim, en gaven haar een klein zetje voor dat heuveltje. Wat een ontzettend ontroerend beeld, en ik denk aan Sanne, die ik ken als de beste producent, zo eentje die samen met Camiel voor ons ook de weg die we gaan met de film, altijd helemaal naloopt: welke hobbels kom je tegen en hoe kunnen wij jou als regisseur daarbij het allerbeste helpen, dat is Blackframe. Sanne en Camiel konden samen de maan en de zon verwisselen als dat beter was voor een shot. Ik kwam eens op de fictie-set van hun film. Er liepen wel honderd mensen rond; technici, grim, acteurs, dansers. Een grote, een reusachtige klus, en ik keek mijn ogen uit hoe ze dat allemaal met z’n tweeën van de grond kregen iedere keer, en de boel vlekkeloos op rolletjes lieten lopen. Een producent ook die mij een mailtje stuurde, een paar weken na de zalige première van onze film, met mededeling dat er wat geld over was op de begroting…Zo’n producent dus. Integer, betrouwbaar, bijzonder, betrokken en wat mij betreft onmisbaar in ons documentaire landschap.

  Wat zal ik Camiel ontzettend missen, die rustige stem, ik sprak hem denk ik het vaakste over de telefoon, nooit gehaast, altijd die vriendelijke ondertoon, altijd geduldig en altijd vol vertrouwen. Samen met Sanne onderzoeken wat het beste is voor de film.

  Wat ben ik dankbaar dat ik jullie lieve Camiel heb mogen kennen en ik wens jullie alle mogelijke sterkte bij dit grote verlies.

  Catherine van Campen

 8. Joris hoebe
  -

  See you down the road!!!

 9. Gijs Stollman
  -

  Het was altijd een feest om met Camiel samen te werken als regiseur, producent als vriend en klasgenoot. Ik zal je missen

 10. Sjors
  -

  In januari samen begonnen met het maken van een film, in die helaas veel te korte tijd Camiel leren kennen als een zachtaardige, betrokken en creatieve producent. Een die op een officieuze draaidag gewoon even komt helpen met het geluid, die altijd klaarstaat om mee te denken, die zonder ego of pretenties samen wil werken aan iets moois. Aan iedereen die dichtbij je staat heel veel sterkte morgen en daarna.

 11. Mara Mouwen
  -

  De wereld is een prachtig mens verloren, een man met een hart van goud. Altijd vriendelijk en rustig, maar zeker ook bevlogen, zeer betrokken, oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt en soms ook wat nukkig 😉
  Tijdens de filmacademie hebben wij intensief samengewerkt aan een aantal projecten. Waaronder “Achter een glimlach”. Tijdens deze draaiperiode verbleven we met zijn vieren, samen met Jaap en Lise, in een camper. Op elkaars lip maar wat is dat een fijne en goede tijd geweest.
  Jee Camiel, hoe onwerkelijk dat je er niet meer bent, ik blijf je voor mij zien met die schitterende glimlach, die soms ietwat verlegen aandeed…
  Wat zullen veel mensen jou missen, maar wat heb je voor velen veel betekent….die betekenis zal voortleven en herinnerd worden. In het bijzonder wens ik jouw liefste Kim en Nao, jouw ouders Simon & Marijke, je zussen en natuurlijk je vrienden en Sanne, je partner in crime, ongelofelijk veel kracht en sterkte toe. Waak over hen, zoals je dat ook deed tijdens al je projecten.
  Heel veel liefs, Mara

 12. Emma Gordon
  -

  I worked with Sanne & Camiel briefly in 2015, and it was really great how they worked together. They both would come to an agreement even when disagreeing, great working partners who produced some fantastic films.
  Kim, the skater and Camiel the biker, an inspiring couple and family. It’s so, so sad that this happened.

 13. Johan Wagenaar
  -

  Camiel heeft met de Schuldmachine een zeer persoonlijke inkijk gegeven in het leven van jongeren met schulden. Door dicht op hun huid te kruipen liet hij de achterliggende oorzaken zien en maakte van de Schuldmachine een onvergetelijk filmisch document.
  Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor en het was een voorrecht om met hem te werken. Ik hoop dat zijn liefde voor mensen zijn familie en vrienden de kracht geeft om verder te gaan.
  Johan

 14. Gerard Elshout
  -

  Alle familie gecondoleerd met het verlies van camiel. Wij wensen Julie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Wij herinneren hem ook nog toen hij op sloten fietste op de herinneringsmiddag van mijn broer Jan Elshout

 15. Frank Stassen
  -

  Een laatste groet, Camiel.
  Bijna 15 jaar lang was je mijn goede buurman en gewaardeerde collega.
  Ik zal je missen.
  Frank
  Liefde en kracht voor de naasten gewenst.

 16. Marc
  -

  Ik kan het nog steeds niet geloven. Een sportman, een man met de grote ‘motor’ die zoveel sprintzeges won en in veel ontsnappingen meezat, is er niet meer. Ik verheugde me al op het weer kunnen koersen tegen elkaar nu we straks weer mogen. Ik zal je missen in het peloton. Bij deze veel sterkte aan familie, vrienden en bovenal aan het jonge gezin.

 17. Martine van 't Hul
  -

  Wat ontzettend verdrietig dat Camiel er niet meer is.
  Wat vond ik het leuk dat ik hem na al die jaren weer tegenkwam en dat hij twee straten verderop woonde. Vorig jaar tijdens de eerste lockdown hebben we elkaar wat langer in het park gesproken. Onze kindjes, even oud, gingen samen rondjes fietsen en wij hebben wel een uur lang bijgepraat. Ik kon hem vertellen hoe fijne bijzondere herinneringen ik heb aan vroeger. Toen we naast elkaar woonden in Nieuw-Vennep. Ik vroeg naar Roos, met wie ik vroeger veel speelde, en hij vertelde liefdevol over de broer/ zus vriendschap. Ik kwam hem daarna af en toe tegen op weg naar school van de kinderen, of op het pontje naar het centrum toe. Altijd elkaar even gedag zeggen, even een kort praatje. En altijd dacht ik aan dat leuke jongetje van vroeger. Mijn kleine buurjongen die achter ons aan liep, als ik met zijn zus buiten speelde en hij erachter aan hobbelde op zijn klompjes en zijn staartje in zijn nek. Ik zag wat voor mooi mens hij was geworden, gedreven in zijn vak, lieve vader en fijn om een gesprek mee te voeren. Rustig en zonder oordeel. Ik vind het ongelooflijk dat zo’n mooi mens er niet meer is. Ik wens Simon en Marijke, Roos, Cynthia, Kim en Nao en alle anderen die dichtbij hem staan veel kracht en sterkte toe om dit verlies een plek te geven.
  Veel liefs, Martine

 18. Peter en Yolanda
  -

  Lieve Kim, Nao, Marijke, Simon, Roos, Ferdinand, Cynthia en Jaap,

  Het verlies van Camiel is niet te bevatten. Te bizar ook! Zo jong, zo’n levendige man. Hij stond nog midden in het leven. Hij had nog zoveel dingen te doen en liefde te geven. Gelukkig zijn er nog herinneringen en is hij gestorven tijdens iets wat hij graag deed. Wij wensen jullie heel veel kracht toe de komende tijd.

  Veel liefs en jullie zijn in onze gedachten.

 19. Henk en Jannie Krauwinkel
  -

  Lieve Simon en Marijke,
  Veel te jong, veel te vroeg en onterecht is jullie zoon Camiel “een geweldig mens” overleden.
  Woorden voor dit plotselinge verlies zijn er niet.
  Als trotse ouders vertelden jullie altijd waar Camiel mee bezig was, wij hebben hem ontmoet in Raviëre.
  Hoe broos en kwetsbaar het leven is, beseffen we nu meer dan ooit.
  Heel veel sterkte-kracht en liefde in deze verdrietige periode wensen wij jullie , Kim, Nao , familie en vrienden.
  “CAMIEL zal voor jullie stralen als een STER aan de hemel”.

 20. Bas van de Sande
  -

  Wat een schok om te vernemen dat Camiel zo plotseling is overleden. Ik heb Camiel slechts enkele keren mogen ontmoeten, in het voorbijgaan en op vergaderingen als medebewoner en als (bestuurs)lid van de VvE van Blok 1 van de Bloemenbuurt. Ik herinner me Camiel als betrokken, sociaal en hartelijk. Mijn gedachten gaan uit naar Kim en Nao, familie en vrienden.

 21. Saskia de Wildt
  -

  Lieve Camiel,
  Als ik aan jou denk zie en hoor ik vooral een goeie lach! Na de academie hebben we gelukkig nog een goed aantal keer kunnen samenwerken, maar ook de random bezoekjes in de afgelopen paar jaar bij jullie op kantoor zijn een fijne herinnering. Heel gek dat we die momenten niet meer zullen delen. Het is duidelijk dat je een grote , mooie impact op iedereen om je heen hebt gemaakt – wat een mooie herinneringen staan hier aan je. Ik zal je missen! Liefs aan al je geliefden…

 22. Inge Koks
  -

  Kim en Nao, familie & vrienden,

  Zo totaal onverwachts uit jullie midden gerukt. Hoe moeilijk moet dat zijn. Ik wens jullie heel veel sterkte, kracht om samen dit grote verlies aan te kunnen.

  Ik heb nog heel onlangs met Camiel samengewerkt binnen het online programma Bij Fatima. Een heel fijn mens, met zo veel kennis, goede energie en doorzettingsvermogen.

 23. Chantal
  -

  Alweer wat jaren terug liep ik stage bij Sanne en Camiel. 10 maanden lang ondergedompeld in de wereld van film en de passie die Camiel mij heeft laten zien. Ik ken hem als een aardige, passievolle en geduldige man. Ik koester de gedachte aan Perron 13 waaraan ik heb mogen meewerken. Dankbaar dat ik Camiel gekend heb en mee heb mogen werken. Heel veel liefde en steun voor familie en vrienden.

 24. Roelie Herweijer - de Korte
  -

  Met Camiel heb ik kenniegemaakt toen hij nog maar enkele dagen oud was. In onze Nieuw Vennepse tijd kwamen Marijke en Simon en wij regelmatig bij elkaar over de vloer. Camiel kon zich uren vermaken met Lego en ander knutselwerk. Ook maakte hij zelf een ligfiets, waarmee hij naar Utrecht fietste. Als klein jongetje zat hij voor ons in de kerk met een vlechtje in zijn nek. (Dat was toen hip) Hij probeerde dan ook steeds zijn zusje Cynthia op schoot te houden. Ik herinner me ook zijn geknutsel met video’ s voor opdrachten voor de filmacademie.
  Peter en ik hebben zelfs tijdens een filmfestival in Utrecht een heuse filmprenière bijgewoond waarbij de maker met zijn zussen en aanhang voor ons zat. Na afloop hebben we elkaar nog even gesproken. Eén van de laatste keren.
  Het gemis moet enorm zijn. Maar herinneringen blijven en kunnen troosten.
  Heel veel liefs.
  Roelie

 25. Tim Schreurs
  -

  Lieve Camiel,
  Afgelopen dinsdagavond op de club, de benen waren best oke, ik dacht, als we over een paar weken weer mogen koersen, dan ga ik die Camiel toch weer eens proberen te kloppen.
  Woensdagochtend het verschrikkelijke nieuws.
  Je was een ontzettend fijne en oprechte vent en ik zal mij vooral ook de goede gesprekken op de fiets terug na de koers herinneren.
  Heel veel sterkte aan de familie en vrienden.

 26. rina Taskin-Vermeeren
  -

  Lieve Simon en Marijke, heel veel sterkte met dit enorme verlies. Simon ik ken jou van onze samenwerking, en als ik de verhalen zo lees lijkt Camiel enorm op zijn vader,.
  Ik wens jullie alle kracht toe en ook voor Kim en Noa.
  Dikke kus, Rina.

  IMC nieuw Vennep

 27. Rose Heuff
  -

  Lieve Kim , Nao en Sanne, andere familie,
  Als atelier buurvrouw ken ik Camiel die als bevlogen kunstenaar aan het werk is, ik heb daar heel veel respect voor!
  Zijn overlijden is niet te bevatten, ik wens jullie heel veel sterkte met dit verlies!

 28. -

  Cher Camiel, ce message est en français, nous partagions le même palier toi et moi au Kraijenhoff,.Tu m’avais dit dernièrement aller 2 fois par an en France en Bourgogne pour visiter tes parents.
  J’ai compris que ces voyages t’étaient très chers. Nous ne nous connaissions pas très bien, mais je me souviens de toi comme une personne toujours souriante, gentille, attentionnée et serviable.
  Tu vas beaucoup manquer à ta famille et à Sanne.
  Tu pars trop tôt.
  Courage à ceux qui restent, et qui devront apprendre à vivre sans toi!
  Je souhaite que leurs larmes de douleur les consolent de ta disparition si brutale, je prie pour que que ton âme repose en paix.
  Agnès

 29. -

  Lieve familie en vrienden,
  Camiel was onze lieve buurman van Kraijenhoffstraat 34. Het is niet te begrijpen, niet te bevatten, zo plotseling. Heel veel sterkte en kracht met het grote verlies.

 30. Michiel Vaanhold
  -

  Met heel veel plezier heb ik met Camiel samengewerkt. Hij had het vermogen om mensen met elkaar te verbinden. Dat deed hij met rust en gedrevenheid. Of het nou een een collega, een personage of een scholier was, Camiel kon tot ze doordringen. Het is een enorm gemis dat hij er niet meer is.

 31. Tamara Vuurmans
  -

  Camiel kwam in 2011 (bij Viewpoint waar ik toen werkte) met een bijzonder idee voor een film over het laatste jaar van een kleine dorpsschool. Het was een mooi project, het eerste waar ik met hem aan mocht werken. Zijn engagement was zijn drijfveer, en hij was daarin aanstekelijk en inspirerend. Ik ken Camiel als iemand die zijn talent inzette voor anderen en wat ik opvallend vond was hoe goed hij dat kon met jonge mensen op de grens naar volwassenheid. Als bevlogen filmmaker en als docent. Maar ook als producent had hij, samen met Sanne, een persoonlijk en betrokken oog voor de verhalen van anderen. Iets meer dan een jaar geleden zagen we elkaar regelmatig aan de lunchtafel bij Black Frame, het was altijd gezellig en inspirerend. Ik koester de herinneringen. Heel veel sterkte voor zijn familie, naasten en iedereen die deze bijzondere man nu moet missen.

 32. -

  Wat onzettend triest om een talentvolle nog veel te jonge collega zo plotseling te verliezen. Het is al weer jaren geleden dat wij elkaar ontmoet hebben (opname Skins in de polder) maar niettemin wil ik jullie als team en zijn familie veel sterkte wensen.

 33. Mireille Philips
  -

  Wat laat hij enorm veel achter om trots op te zijn! Tijdens mijn eerste kennismaking met Camiel was hij net vader geworden van Nao. In al zijn bescheidenheid spatte de trots er vanaf. We hebben een klein jaar intensief samengewerkt aan “De Witte Vlucht”, waar hij vanuit onze school “Het Octaaf” en via mijn groep een inkijk geeft over hoe het gesteld is met de integratie in Nederland. Ik merkte alleen al in mijn omgeving hoeveel deze documentaire los heeft gemaakt. Ik heb Camiel leren kennen als een betrokken, integere, vriendelijke man, die met een grote deskundigheid en kalmte een draaidag creëert met een fantastische crew, waarbij hij een feilloos gevoel heeft van de dynamieken binnen een team, groep of situatie.
  Laten we lessen blijven trekken uit het vele mooie werk wat Camiel achterlaat en zo de wereld een klein beetje fijner maken met z’n allen!
  Heel veel kracht gewenst voor iedereen die hem moet missen.
  Namens het team van Het Octaaf (nu Kindcentrum TOON),
  Mireille Philips

 34. Mireille Philips
  -

  Ik snap dat Camiel een grote leegte achterlaat in het leven van velen… Natuurlijk helemaal voor zijn vrouw en zoontje en zijn ouders.
  Wat laat hij enorm veel achter om trots op te zijn! Tijdens mijn eerste kennismaking met Camiel was hij net vader geworden van Nao. In al zijn bescheidenheid spatte de trots er vanaf. We hebben een klein jaar intensief samengewerkt aan “De Witte Vlucht”, waar hij vanuit onze school “Het Octaaf” en via mijn groep een inkijk geeft over hoe het gesteld is met de integratie in Nederland. Ik merkte alleen al in mijn omgeving hoeveel deze documentaire los heeft gemaakt. Ik heb Camiel leren kennen als een betrokken, integere, vriendelijke man, die met een grote deskundigheid en kalmte een draaidag creëert met een fantastische crew, waarbij hij een feilloos gevoel heeft van de dynamieken binnen een team, groep of situatie.
  Laten we lessen blijven trekken uit het vele mooie werk wat Camiel achterlaat en zo de wereld een klein beetje fijner maken met z’n allen!
  Heel veel kracht gewenst voor iedereen die hem moet missen.
  Namens het team van Het Octaaf (nu Kindcentrum TOON),
  Mireille Philips

 35. -

  Het is niet te bevatten dat Camiel zo plotseling ontnomen is uit het leven, ik ken Camiel van de Kraijenhoffstraat 34 waar ik een atelier heb, in de gang had ik wel echt boeiende gesprekken gehad met hem, het laatste lange gesprek ging over de documentaire die ik gezien had van hem, jongeren met schulden, daarin toonde hij ook veel betrokkenheid met deze jongeren .

  Ook heb ik meerder projecten gezien van Camiel ook op de VPRO uitgezonden Oud Goud, erg boeiende docu, en later in het Pakhuis de Zwijger had Camiel ook nog een gastoptreden, erg goed, hij kwam op mij heel rustig en kalm over, een fijne persoonlijkheid
  Naast dat Camiel een fijne en bijzondere persoonlijk was is hij ook een zeer goede vakman met gedrevenheid werkte hij vaak nog lang door in de studio op de Kraijenhoffstraat

  Ik ben erg geschrokken van zijn plotseling overlijden, mijn medeleven gaat dan ook uit naar zijn dierbaren, een plotseling overlijden op een jonge leeftijd van 40 jaar midden in zijn leven is niet te bevatten, het verdriet is te veelomvattend

  Ik wil zijn naasten de komende tijd heel veel sterkte wensen met die onmetelijke grote verlies

 36. Jan Kaak & May Blom
  -

  Lieve Camiel, we kennen je niet persoonlijk maar door verhalen van je vader Simon en moeder Marijke weten we wat voor een geweldige man je bent.
  Zij vertelden vol trots over je werk en de documentaires die je maakte. We hebben daar dan ook naar gekeken .
  Ook vetrelden ze over je zoon Noa en vrouw Kim, hoe geweldig fijn jullie het hadden als julle op vakantie kwamen in Bouhy.
  En wat een vreselijk nieuws, jou overlijden tijdens je grote hobby wielrennen.
  Heel veel sterkte voor jullie allen. In gedachten zijn we bij Simon & Marijke en verdere familie🌹

 37. Marion en Ton
  -

  Lieve Camiel. We hebben je nooit ontmoet ,maar door de verhalen ,fotos en filmpjes van je trotse ouders leek het alsof we je kenden. We wensen Kim Nao je ouders en verdere familie heel veel kracht en sterkte toe met dit dit vreselijk verlies.

 38. Arno Vos
  -

  SInds 2006 (voor zover ik kan terugkijken) reed Camiel bij ons mee op de dinsdagavond. En ook meteen al voor een podiumplek. Toen samen met zijn vader die ook vele jaren bij ons heeft meegereden. Nog in 2018 waren vader en zoon samen bij ons in koers Jarenlang was Camiel bijna onverslaanbaar door zijn kracht in de laatste ronde waardoor niemand er meer overheen kon komen. Op de automatische piloot liep ik jarenlang na afloop naar hem toe om hem zijn overwinningspremie te geven, een enkele keer niet terecht. Dan keek Camiel je glimlachend aan, zich bijna verontschuldigend zich voor het niet voldoen aan mijn verwachting. Maar Camiel was zowel een goede verliezer als een goede winnaar. Dat zo vaak winnen niet leidde tot frustratie bij de andere renners zegt vooral veel over de persoon Camiel. Altijd bescheiden maar tegelijk ook wel weten dat er belangrijke hoofdzaken en belangrijke bijzaken zijn. Ik twijfel er niet aan dat hij door zijn open houding en grote vriendelijkheid uitermate geschikt was voor het maken van documentaires over lastige onderwerpen. Wat hij ons daarover vertelde was altijd interessant.
  Als wij straks weer mogen rijden op de dinsdagavond zal ons pas echt duidelijk worden welke leegte Camiel heeft achtergelaten in ons wielerpeloton.
  Ik zal hem ontzettend missen en kan me nauwelijks voorstellen hoe het moet zijn voor zijn familie en vrienden om zonder Camiel verder te moeten.

 39. Tom Wolters
  -

  Alles geprobeerd de afgelopen jaren om hem af te schudden en uit te putten, (bijna) altijd geklopt worden in de sprint en toch met een grote glimlach het verlies accepteren. Maar dit verlies valt zwaar en met tranen, we gaan hem missen! Sterkte voor de nabestaanden!

 40. Yvo en Nicole
  -

  Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies. We zullen altijd de fantastische speech onthouden die je hebt gegeven op de bruiloft van Jesse en Juliane.

 41. Dirk en Marito
  -

  Beste Camiel,

  Ik heb je nooit persoonlijk gekend. Alleen door de verhalen van je trotse ouders, lieve en geweldige gastvrouw en gastheer van La Raviere, kreeg ik een beeld van wie je was als mens. Gezegend met een geweldig talent, als filmmaker en sporter. Die heuvel waar je jouw laatste pedaalslagen maakte ken ik denk ik wel. Je benen kunnen er goed leeglopen zo aan het eind van een rit. Onvoorstelbaar dat je sterke en grote hart uitgerekend daar stopte met kloppen. Rust zacht kerel en sterkte voor allen die je lief hebben.

 42. Ruth Gerritse
  -

  Wat een ongelofelijk intens verdrietig bericht… In 2009 waren Camiel en ik samen bijna een maand in Tanzania, om daar voor Cordaid Memisa een programma te maken. Een intense periode waarin ik Camiel leerde kennen als een heel bijzonder, betrokken en getalenteerd mens. Door hoe het leven liep spraken we elkaar de laatste jaren niet zo vaak meer, maar we bleven altijd op de hoogte en ik volgde met bewonderingen alle successen van BlackFrame. Ik ben dankbaar dat ik hem heb mogen kennen, en totaal in shock over hoe oneerlijk dit is. Heel veel sterkte voor Kim en alle andere dierbaren.

 43. Ingrid Stoepker
  -

  Camiel is als coach en docent samen met Nienke van Cine Dans een geliefde verschijning bij de Docent Dans opleiding van Codarts, Rotterdam.
  Zijn vermogen om studenten, hoe verschillend ook, te begeleiden in hun reis naar een artistieke vertaling in film, is waanzinnig… zijn bijdrage voor het project met de derde jaars dit jaar… kwetsbare mensen portretteren door dans… enorm grote bijdrage aan kleine levens.
  Als mens herinner ik mij Camiel vooral als papa Camiel… pas geboren baby op de buik mee naar de presentatie op Codarts… baby huilt… papa gaat even naar buiten… papa is zorgzaam. Intens genieten om getuige te mogen zijn van een stukje leven van Camiel…
  wat een enorm mooi mens is veel te vroeg heen gegaan. Sterkte, Ingrid Stoepker

 44. -

  29 juni 2019. Een zomerse zaterdag; erg warm, maar prachtig fietsweer. Na al 5 maanden te hebben gekoerst met en tegen Camiel op Sloten, zouden mijn ouders voor het eerst gaan kijken bij de wekelijkse zaterdagwedstrijd om 13.00 uur. Man, wat was ik gemotiveerd om voor hun ogen te winnen. ’s Ochtends eerst nog even meedoen aan een Wattbike-contest op het Hoofddorpplein. Doel: trap een zo hoog mogelijk piekwattage. Ik trapte 2.021 watt. Volgens de begeleider niet zo ver meer af van een Theo Bos. Aan het eind van de dag bleek ik te hebben gewonnen maar die middag op Sloten kon ik, ondanks bloedvorm en driedubbele motivatie met m’n ouders op de finishlijn, Camiel echter niet verslaan in de spint. Tekenend. Immer fanatiek in de koers, altijd aimabel achteraf. Camiel, het was een eer 2019 8 maanden lang de mooiste duels met je te hebben uitgevochten! Wat was je sterk.

 45. Chris Timmermans
  -

  Een sprint…tot het einde…….
  Een aantal keer heb ik zijn prijzengeld mogen uitbetalen bij de WVA , nooit had hij mijn ehbo-hulp nodig, behendig stuurkunstenaar als hij was….
  Dit was zijn laatste eindsprint…….

 46. Eline van Diggelen
  -

  In 2008 leerde ik Camiel kennen, toen ik ik met een team van net afgestudeerde filmmakers af reisde naar Israël en de bezette Palestijnse gebieden. Tijdens onze tweede reis die we mochten maken om research te doen voor ons filmplan kwam ik, na een intensieve tocht door het land, spontaan Camiel tegen bij een busstation in Bethlehem. Ik was zó blij hem daar tegen te komen en samen terug te reizen naar Tel Aviv. Wat een vriendelijke, warme kerel. Recht door zee en een vakman. Het is moeilijk te bevatten dat hij er niet meer is. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Eline van Diggelen.

 47. Martijn Kalkhoven
  -

  Lieve Camiel,

  Fijne vent, vriend, hardfietser en mens. Camiel was ten alle tijde oprecht geïnteresseerd in mensen, het typeerde de mensen die hij graag om zich heen had, de films die hij maakte en veel meer dan ik nu ter plekke kan bedenken.
  Op de Filmacademie al een duidelijke eigen kijk, na de academie een eigen weg en één van de weinige regisseurs voor wie ik graag tot na mijn camerapensioen was blijven draaien. 🙏😘

  Ik zal je missen. M

  Ik wens Sanne, Kim, Nao, familie en vrienden heel veel sterkte de komende tijd.

  Martijn

 48. Dolly van der Laan
  -

  Kim en Nao heel veel sterkte met dit zware verlies, maar ook voor zijn ouders is dit een hele moeilijke tijd!
  Simon was zo trots op zijn zoon en wilde alle foto’s hebben die ik maakte tijdens de wedstrijden.
  Het zal een grote lege plek achterlaten in ons peloton op zaterdagmiddag op Sloten Amsterdam. Maar ook bij zijn thuisclub RTV De Bollenstreek,
  Camiel kon zich goed verstoppen in de wedstrijd maar als het zover was zat hij voorin.

  Heel veel liefs en sterkte
  Dolly en Leon van der Laan

 49. Roger Visser
  -

  Camiel… authentiek en prachtig mens. Samen met het team, kinderen en ouders hebben een we onder jouw (bege)leiding een prachtige documentaire genaamd De Witte Vlucht gemaakt om zo heel Nederland een eerlijk en tevens confronterend kijkje in de complexiteit en schoonheid van het leren en leven in een wijk van Nijmegen. Hierbij heb je mensen een inkijk geboden en een spiegel voor durven houden.

  Ik heb genoten van onze ontmoetingen en waardevolle gesprekken en ik blijf genieten van het moois dat je achterlaat.

 50. Dieneke vd Meulen
  -

  Jeetje, wat schrik ik van dit bericht. Lieve Camiel, van wie ik verwachtte nog zoveel meer te zien, ik kan het niet geloven. Op de filmacademie heb ik hem leren kennen als een heel fijn persoon, iemand die echt naar je kon luisteren en zo’n fijne energie had. Het was altijd goed om hem weer te zien.
  Aan iedereen om hem heen wens ik ontzettend veel sterkte. Ik denk aan jullie.

 51. P.schalk
  -

  Wij wensen kim en de familie heel veel sterkte toe voor deze moeilijke dagen en de komende tijd. Peter en Gre Schalk.

 52. Eugenie
  -

  Gecondoleerd en veel sterkte voor de familie, naasten en vrienden. Camiel ken ik van vroeger van het wielrennen en we hebben wat gelachen toen. Gestorven in het harnas maar veel te jong.

 53. Lidia en Raimond van den Broek
  -

  Lieve familie en vrienden,
  Wat een heftig bericht. Camel heeft in zijn jeugd nog op onze kinderen gepast. Wat een fijne knul was hij.
  Heel veel sterkte met het verlies.

 54. Rolf van Rietschoten
  -

  Lieve Camiel, ik ken je uit mijn tienertijd en van natuurlijk de Gjv uit Nieuw Vennep. Toen we een poosje meer contact hadden, raakte ik onder de indruk van je drive. Altijd op de ligfiets naar Utrecht, de kerstmusical waarmee ik je een keer geholpen had, je project voor Ethiopie. Later kocht je een camera en nam je alles op, het was overduidelijk wat je doel was. Naast regiseren wilde je de mensen ook wat leren en inspireren met je films, nou ik heb heel veel van je geleerd als puber, vooral op spiritueel gebied. Je was een topper en bent veel te vroeg overleden. Familie ongelovelijk veel sterkte!

 55. Annie vd linden
  -

  Alle maal gecondoleerd met dit zware verliest …hij was nog zo jong.wij camie heb bij ons bollenstreek gefiets bij de jeugd hël erg veel sterkte thijs en annie vd linden

 56. Jelle van Doornik
  -

  Als studieleider voor de afdeling regie op de Filmacademie heb ik Camiel vier jaar lang van heel nabij mee mogen maken. Hij was een bijzondere student die nooit de gemakkelijke weg koos. We vonden elkaar ook nog in een hobby die we samen deelden: het wielrennen. Wat enorm verdrietig dat Camiel zo plotseling en zo jong is overleden. Heel veel sterkte voor alle familieleden en geliefden die treurend achterblijven.

 57. Gerrit en Aaltje Segers
  -

  Camiel zou ooit, in een ver verleden mijnstief- schoonzoon worden. Samenwonend met Esther, het was een goede tijd. Sterkte voor alle nabestaanden en gecondoleerd.

 58. Jos van Reen
  -

  Camiel leerde ik kennen in de periode van 5 jaar dat Filmonauten heeft bestaan. Wat me vooral is bijgebleven is, dat hij zo snel een goed contact met zijn omgeving opbouwde. Dat gold vooral voor de kinderen die door hem grinspireerd, aan de projecten meewerkten. Ik wens iedereen heel veel sterkte met dit vreselijke verlies.

 59. -

  Camiel Zwart Alle tijd met me genomen om de schuldmachine op te nemen en nu ben je er niet meer !!In een korte tijd grote vrienden voor altijd !! rust In Paradijs

 60. Pieta ophof
  -

  Lieve familie.
  Heel veel sterkte en kracht met het verschrikkelijke verlies van Camiel.
  We denken in ons hart aan jullie.
  Ben v.d Assem en Pieta Ophof

 61. Ingrid
  -

  Camiel heeft bij ons op school de prachtige zelfgeschreven film “De vloek van het verdwenen dorp”‘ gemaakt met de leerlingen van groep 8 van Obs De Egelantier. Voor een ieder had hij een mooie rol bedacht. Zo’n aardige , betrokken en bevlogen man. Wat een schok dat Camiel op zo’n jonge leeftijd is overleden. Sterkte!

 62. Renee Wilna Span
  -

  Lieve Kim en Nao, wat een vreselijke nieuw over Camiel.
  Het is gewoon niet te geloven. Ik kan het niet bevatten
  Ik heb een kaarsje opgestoken voor jullie lieve man en papa.
  Ik stuur je alle liefde en sterkte van de wereld.
  Heel veel liefs van Renee

 63. -

  We stonden op de set van de dansfilm “Otherland”. Ik merkte op dat de figuranten zo geweldig waren en met zoveel. Jij vertelde toen dat jullie de figuranten veel meer betaalden dan “normaal” was, omdat figuranten net zo belangrijk zijn als de rest vd crew. Ook regelden jullie de beste maar ook de duurste cateraar, omdat goed eten nou eenmaal belangrijk is. Waren er maar meer producenten als jij.

 64. Anneke
  -

  Camiel heeft op onze school, de Egelantier in Soest, de eindfilm gemaakt met groep 8. Dat is bijna 2 jaar geleden. In de korte tijd dat we aan de film werkten, heeft Camiel veel indruk op me gemaakt. Hij had in no time een band opgebouwd met de kinderen. Respectvol, geduldig en rustig maakte hij een prachtige film. Wat een verdriet dat deze lieve man er niet meer is. Ik ben dankbaar dat ik hem heb ontmoet.

Laat een reactie achter

Uw reactie is waardevol voor ons. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please wait...

Camiel | Blackframe Film & TV productie