Logo-transparant-hiress-donker-loader-image

OVER ONS

Verhalen vertellen zit in het DNA van Blackframe, opgericht in 2006 door producer Sanne Cousijn en regisseur/producer Camiel Zwart. Blackframe maakt korte en lange documentaires en danfilms voor film, televisie en internet. In nauwe samenwerking met regisseurs streven we ernaar om intrigerende en boeiende producties te maken; eigenzinnige en oprechte films die midden in de samenleving staan. De documentaires van Blackframe zijn artistiek, auteurgedreven en persoonlijk; maatschappelijke onderwerpen liggen ons na aan het hart, net als muziek, kunst en dans. Bij Blackframe koesteren we het vertellen van verhalen op een innovatieve manier, door samen te werken met nieuwe filmmakers en gevestigde regisseurs. We ondersteunen deze makers bij het bereiken van het volledige potentieel van hun verhalen en bieden hen de tools die ze nodig hebben om hun creativiteit te uiten. Met deze visie hebben we een breed scala aan bekroonde projecten gecreëerd die wereldwijd op festivals worden vertoond.

Op 8 mei 2021 is Camiel Zwart plotseling en onverwacht overleden. Meer informatie vindt u hier. In 2024 zal Blackframe gaan sluiten en daarom nemen we op dit moment geen nieuwe producties en/of stagiaires meer aan.

Awards
38x
Nominaties
55x

OVER ONS

Productiehuis Blackframe is opgericht door producente Sanne Cousijn en regisseur Camiel Zwart. Blackframe wil eigenzinnige en oprechte films maken die midden in de maatschappij staan; verhalen die volgens ons verteld moeten worden. Onze documentaires zijn auteurgedreven en persoonlijk; onze fictie projecten zijn innovatief en ambitieus. Wij vinden het essentieel dat er in het hele maakproces nauw contact blijft tussen regisseur en producent. Blackframe is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een bestaand verhaal te vertellen. We werken graag met nieuwe makers en aan verrassende, innovatieve projecten. Zoals (jeugd)documentaires, webseries, fictieprojecten en bedrijfsdocumentaires.

Awards
38x
Nominaties
55x
Over ons | Blackframe Film & TV productie