Logo-transparant-hiress-donker-loader-image

CAMIEL ZWART

Camiel Zwart is creatief producent bij Blackframe. Na zijn studie regie documentaire aan de NFTA volgde hij de Kids&Docs Workshop en de IDFA Workshop. Hij begeleidde voor Blackframe nieuwe makers bij de Kids&Docs ‘Sarah’s Nacht’ en ‘Een Enkeltje Bussum’. Tevens begeleidde hij Renée Wilna Span bij haar documentaire ‘Het mooiste komt nog’. Hij produceerde en regisseerde de dansfilms WiJ, Momentum en Perron 13. Waarvan de laatste op meer dan 65 festivals draaide en maar liefst 11 awards won.

Camiel is een sociaal geëngageerde documentairemaker die graag grote sociale vraagstukken aan de kaak stelt via kleine intieme portretten. Als maker regisseerde hij verschillende tv-documentaires en won prijzen als de Kids&Docs Mediafondsprijs, een Kids First! Award en een Golden Award op het Al Jazeera Film Festival. Zijn films werden vertoond op verschillende internationale festivals en met zijn documentaire ‘De Witte Vlucht’ werd hij genomineerd voor de PRIX EUROPE IRIS.

Naast zijn werk als producent/regisseur geeft hij les op verschillende academies als Codarts, Artez en de Hogeschool van Amsterdam. Tevens is hij adviescommissielid van het NPO fonds.

Get In touch
CAMIEL ZWART | Blackframe Film & TV productie