Blackframe

Productiehuis Blackframe is opgericht door producente Sanne Cousijn en regisseur Camiel Zwart. Blackframe wil eigenzinnige en oprechte films maken die midden in de maatschappij staan; verhalen die volgens ons verteld moeten worden. Onze documentaires zijn auteurgedreven en persoonlijk; onze fictie projecten zijn innovatief en ambitieus. Wij vinden het essentieel dat er in het hele maakproces nauw contact blijft tussen regisseur en producent. Blackframe is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een bestaand verhaal te vertellen. We werken graag met nieuwe makers en aan verrassende, innovatieve projecten. Zoals (jeugd)documentaires, webseries, fictieprojecten en bedrijfsdocumentaires.

Camiel Zwart

Camiel Zwart is creatief producent bij Blackframe. Na zijn studie regie documentaire aan de NFTA volgde hij de Kids&Docs Workshop en de IDFA Workshop. Hij begeleidde voor Blackframe nieuwe makers bij de Kids&Docs ‘Sarah’s Nacht’ en ‘Een Enkeltje Bussum’. Tevens begeleidde hij Renée Wilna Span bij haar documentaire ‘Het mooiste komt nog’. Hij produceerde en regisseerde de dansfilms WiJ, Momentum en Perron 13.

Als maker regisseerde hij verschillende tv-documentaires en won prijzen als de Kids&Docs Mediafondsprijs, een Kids First! Award en een Golden Award op het Al Jazeera Film Festival.

Sanne Cousijn

Sanne Cousijn is producent bij Blackframe. Na haar opleiding productie aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie heeft zij zich gespecialiseerd in filmrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Sanne produceert bij Blackframe zowel (documentaire)film als diverse kunstprojecten.